Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
zic zac Waldii Waldii (5953 niezalogowanych)
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
marianku zejdż ze mnie... jeśli ktoś tutaj jest niestabilny to właśnie ty marianku ...... dra til helvete......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
marianek73 napisał:

aaaaa ja nie uwazam,mojego znajomka za złodzieja:trafiła sie gratka w postaci 20tys pln netto/mies to i wziął,tak jak postapił by kazdy z nas(w tamtej sytuacji).....
powtarzam >>> 20.000 PLN NETTO/MIES.
veileder: gratka, czy złodziejstwo?
nie odp na goraco,poprostu chwile sie zastanów,przelicz,policz ile to na rok i wtedy odpisz! I raz choc bądz szczery......

A jaka to gratka? Co to za wielka sztuka pobierac zasilek, albo byc na chorobowym i pracowc na czarno??? Kazdy tak potrafi, tylko jest to zwykle zlodziejstwo, bo pieniadze na zasilki pochodza ze skladek/podatkow ludzi, ktorzy pracuja.
Czy jak znajdziesz portfel z 20000, i dowodem wlasciciela, to tez nie oddasz, bo trafila ci sie "gratka"? Dla mnie zlodziejswo i tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Veileder napisał:

Dla mnie zlodziejswo i tyle.

dla niego takie słowa jak złodziejstwo czy ukraść, nie istnieją i są wręcz niezrozumiałe, jak zresztą dla większości Polaków. on na określenie tych czynności używa słów
załatwić sobie
skombinować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
nie no oddam,a jakze,,,,
pewnie ten portfel byl od kogos bliskigo w prezencie i własciciel mógłby za nim tesknic
ale zawartosc zatrzymałbym dla siebie,poniewaz biedni ludzie nie gubia portfeli z zawartoscia 20.000pln,bowiem nia maja takiej sumy ://
wiec bogaty przesadnie by nie rozpaczał,moze jedynie za portfelem: )
takze gratka kiero,gratka : )))
aaaaaa ty kopidole po co sie wtracasz???(!!!)
grzecznie pytalnie no oddam,a jakze,,,,
pewnie ten portfel byl od kogos bliskigo w prezencie i własciciel mógłby za nim tesknic
ale zawartosc zatrzymałbym dla siebie,poniewaz biedni ludzie nie gubia portfeli z zawartoscia 20.000pln,bowiem nia maja takiej sumy ://
a ty kopidoł,po co sie wtracasz?(!!)
grzecznie pytałem "psa" a ty nie pytany sapiesz!
poswieciłem troche czasu i przeczytalem wiekszosc wszystkich twoich postów i musze przyznac,ze ciagle kogos zaczepiasz,pouczasz,opierdla....
krótko mówiac jątrzysz!
Wiec sie cicho na tym swoim zadupiu i skup sie na nauce jezyka(polskiego tez)
bo np: "ma tobie podac" to w moim otoczeniu i ogólnie powinno brzmiec"ma ci podac"
poza tym miseczka nie ma numeru,a rozmiar!
wiec nie wychylaj sie i nie odpowiadaj niepytany!
Takze co do "tak jak ojciec niestabilni" czy ty kurwa nie widzisz tam znaku zapytania ?!!!!
adresat pytania, wziął je na miękko,wysyłając mnie do diabła: ) za to ty musiałes błysnąć : ((
ja wiem, ze wy tam na północy macie problemy z psychiką,ale zrób to dla mnie i przestan sie przypierdalac do mnie io innych!
bo czy są to obrazliwe pytania > czy masz za zone norwezke? lub co tzn "ustabilizowani"?
ze sportowym pozdrowieniem > goń sie dziadu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
hehehehehe : ))))
za to ty jasta jestes wzorem cnót,idolem do nasladowania,przykładem dla pokolen.......
a ja cie uwazam za zwykłego napinacza internetowego,lamusa bez jaj i typowego ciołka,który zmienia sie z dnia na dzien.....
tak jak z flagą i wiatrem.....
i wiesz co: w beke sie wpierdol z tymi madrosciami,opiniami,przykładami do powielania i tym twoim norweskim,ktorego nikt nie rozumie!
kali chciec,lubic,robic,jechac,itd.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
co do jasty102 to sie zgadzam z mariankiem73
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
marianek73 napisał:
nie no oddam,a jakze,,,,
aaaaaa ty kopidole po co sie wtracasz???(!!!)
grzecznie pytalnie no oddam,a jakze,,,,
a ty kopidoł,po co sie wtracasz?(!!)
grzecznie pytałem "psa" a ty nie pytany sapiesz!
poswieciłem troche czasu i przeczytalem wiekszosc wszystkich twoich postów i musze przyznac,ze ciagle kogos zaczepiasz,pouczasz,opierdla....
krótko mówiac jątrzysz!
Wiec sie cicho na tym swoim zadupiu i skup sie na nauce jezyka(polskiego tez)
bo np: "ma tobie podac" to w moim otoczeniu i ogólnie powinno brzmiec"ma ci podac"
poza tym miseczka nie ma numeru,a rozmiar!
wiec nie wychylaj sie i nie odpowiadaj niepytany!
Takze co do "tak jak ojciec niestabilni" czy ty kurwa nie widzisz tam znaku zapytania ?!!!!
adresat pytania, wziął je na miękko,wysyłając mnie do diabła: ) za to ty musiałes błysnąć : ((
ja wiem, ze wy tam na północy macie problemy z psychiką,ale zrób to dla mnie i przestan sie przypierdalac do mnie io innych!
bo czy są to obrazliwe pytania > czy masz za zone norwezke? lub co tzn "ustabilizowani"?
ze sportowym pozdrowieniem > goń sie dziadu!

To w takim razie nie mam wiecej pytan co to twojej uczciwosci, etyki, i moralnosci. Mam nadzieje, ze ona dziala takze w druga strone: jesli ty cos zgubisz, i nikt tobie nie odda, to cieszysz sie, ze temu kogos trafila sie gratka. Ciesze sie, ze ludzie w moim otoczeniu tak nie mysla.
Ciekaw jestem, jak ty potem takie pieniadze wyjasniasz rodzinie: "Mamy na wakacje, oproznilem kolesiowi portfel. Kochacie tatusia?"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
kiedys idac rano do pracy zgubilem portfel ze wszystkimi dokumentami i jakas kasa,nie zdazylem dojechac do pracy a norweg juz dzwonil ze sie portfel znalazl i ze popoludniu przyniesie.....,to dla tych od okazji./co do tych kategorii 3i 4 to nikt ci tego wprost nie powie ani nie okaze bo tak sa nauczeni,jak rzad karze im robic inaczej to beda tak robic.....,a opinie o nas wyrabiaja sobie dopiero po blizszych kontaktach,oni tez sa rozni i nie w jednym worku siedza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
kryss napisał:
kiedys idac rano do pracy zgubilem portfel ze wszystkimi dokumentami i jakas kasa,nie zdazylem dojechac do pracy a norweg juz dzwonil ze sie portfel znalazl i ze popoludniu przyniesie.....,to dla tych od okazji./co do tych kategorii 3i 4 to nikt ci tego wprost nie powie ani nie okaze bo tak sa nauczeni,jak rzad karze im robic inaczej to beda tak robic.....,a opinie o nas wyrabiaja sobie dopiero po blizszych kontaktach,oni tez sa rozni i nie w jednym worku siedza

Moj kolega (Polak) znalazl niedawno nowego iPhone'a. Poniewaz byl wylaczony, nie moglismy uzyskac nr abonenta. Zadzwonilismy do operatora, o po nr SIM-u dotarlismy do wlasciciela. Dla mnie jest to po prostu normalne zachowanie. W takim srodowisku chce sie obracac, i w takim swiecie zyc!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
miti35 napisał:
co do jasty102 to sie zgadzam z mariankiem73

Roznica jest taka, ze jasta, z ktorym czesto nie zgadzam sie, przy swoich czesto ekstremalnych pogladach, zachowuje granice ogolnej etyki i moralnosci, oraz posiada wiedze. Wedlug marianka swiat sklada sie z 2 kategorii ludzi: "git" ludzi i frajerow, ktorych nalezy j..bac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok